Обладнання Comfort Heat

Пропонуємо нагрівальні кабелі, нагрівальні мати та терморегулятори Comfort Heat, а також їх гарантійне та сервісне обслуговування. Повна гарантія на кабелі та мати 20 років

Автоматика для опалення

Терморегулююча арматура, запірна арматура,
теплова автоматика та інші пристрої для
систем теплопостачання та кондіціювання.

Електричні кабельні нагрівальні системи з живленням від сонячних батарей - енергоефективне рішення - Новини компанії. Новинки продукції DEVI.

Електричні кабельні нагрівальні системи з живленням від сонячних батарей - енергоефективне рішення
08.07 2013 | Прочитано: 2157


solar_panels_on_a_roof_2 Кабельні нагрівальні системи з живленням від сонячних елементів - це приваблива альтернатива теплових насосів та іншим традиційним гідравлічним рішенням в системах обігріву. Проект, реалізований в Данії доводить, що комфорт усередині приміщень і висока енергоефективність систем можливі при нульовому споживанні.

Не дивлячись на те, що історія електрообігріву змінювалася, надійність і ефективність кабельних нагрівальних систем завжди були безперечними. Зараз сонячна енергія прокладає новий шлях для рішень електрообігріву у відповідності з цілями енергоефективних будинків.

Будинок з позитивним енергобалансі, будинок за стандартом «енергія плюс» представляє собою будівлю, яка виробляє енергії більше, ніж споживає для власних потреб. Загальний річний обсяг енергоспоживання є позитивним на відміну від будинку з низьким енергоспоживанням.

Але чи реально це насправді? Нещодавно реалізований проект в Данії (кліматичні умови, подібні Великобританії) розвіює сумніви. Стандартний будинок з низьким енергоспоживанням був оснащений сонячними панелями, які служать джерелом електроенергії для кабельних нагрівальних систем, а також сонячними колекторами для нагрівання води. Після тестування протягом семи місяців будинок показав позитивний енергобаланс, а більш тривалий період експлуатації підтвердив його відповідність стандарту "Енергія плюс".

"Цей приклад доводить, що кабельна нагрівальна система в поєднанні з сонячними батареями виправдовує очікування, які ставляться перед будинками з низьким енергоспоживанням. Водночас таке рішення відносно недороге, порівняно зі стандартними будинками з низьким енергоспоживанням. І мешканці такого будинку - сім'я з чотирьох осіб, задоволені рівнем комфорту в приміщеннях ", - говорить Грег Трейсі, product-manager DEVI Electric Heating (Великобританія).
Популярність енергоефективних будинків зростає

Результати, продемонстровані даним проектом, розвіюють міф про те, що вдома з низьким енергоспоживанням значно дорожче звичайних новобудов.
"Широко поширена помилка в тому, що енергоефективні рішення дуже дорого коштують. Це не так, особливо якщо взяти до уваги довгостроковий період експлуатації будівлі та функціонування нагрівальних систем. У випадку з будинком в Данії, початкова інвестиція перевищувала стандартний будинок з низьким енергоспоживанням на 12 000 євро . Якщо розглянути цю різницю в розрізі 30-річної перспективи використання вдома - витрати компенсуються в повному обсязі і додатковою перевагою стане безкоштовна експлуатація електричної кабельної системи опалення на найближчі 30-50 років ", - пояснює Грег Трейсі.

Фінансова привабливість енергоефективних будинків залежить від ряду факторів, таких, як можливість енергозбереження й підтримки паливно-енергетичного балансу на найбільш вигідному рівні з точки зору витрат. Загальна тенденція говорить про те, що енергоефективні рішення стають на ринку все більш конкурентоспроможними. В осяжному майбутньому, згідно з прогнозами, ціна на сонячні панелі буде знижуватися приблизно вдвічі кожні п'ять років.

Власники будинків задоволені

Для оцінки проекту ми звернулися із запитаннями до сім'ї, що живе в енергоефективному будинку, де кабельні нагрівальні системи використовують електроенергію сонячних панелей.

"Ми раді тому, що сім'я, яка живе в цьому будинку, знаходить клімат дуже приємним. У них немає проблем з перегрівом, і вони задоволені постійної комфортною температурою - в будинку не буває занадто спекотно або занадто холодно. Вони настійно рекомендують використовувати кабельну нагрівальну систему в поєднанні з сонячними елементами своїм друзям і знайомим ", - говорить Грег Трейсі.

"Сучасні технології, неминуче приходять і в Україні, - зазначив Віктор Драчук, керівник напрямку електроопалення DEVI (" Данфосс ТОВ "). Прогрес не стоїть на місці. З'являються нові матеріали і технології, удосконалюється інженерне обладнання. Очевидно, що через кілька років ми зможемо наводити приклади і українських будинків, в яких використані подібні високотехнологічні, комплексні рішення. Західний досвід і розробки, спрямовані на досягнення високого рівня енергоефективності будівель, дуже актуальні для України ".

Факти про енергоефективному будинку в Данії:

  •     Рішення реалізовано у двоповерховому будинку з низьким енергоспоживанням площею 192 м2, який опалюється за допомогою теплового насоса і гідравлічного теплої підлоги.
  •     Гідравлічна система підлогового опалення замінена електричної DEVI у всіх приміщеннях. На першому поверсі електричний нагрівальний кабель поміщений в 10-сантиметрову цементну стяжку. На другому поверсі встановлена ??система DEVIdry ™ для сухого монтажу під дерев'яне покриття. Кабельна нагрівальна система не вимагає обслуговування протягом усього періоду експлуатації на протяг 30-50 років.
  •     Замість теплового насоса встановлені сонячна електрична система потужністю 7.2 кВт і сонячний колектор площею 4.9 м2 для нагріву води. Нахил покрівлі - 45 градусів, сторона - південна.
  •     Вентиляцію будинку забезпечує система з рекуперацією з ККД 82.5% і інтенсивністю повітрообміну 1,17 м3 / год на м2.
  •     Енергоспоживання відстежувалася протягом 7 місяців, і буде відслідковуватися ще два роки.
  •     Дослідження показали, що будинок виробляє енергії на 16% більше, ніж йому необхідно для забезпечення опалення і гарячої води.


Енергоефективність (за результатами 7 місяців):


 

Расчётное энергопотреблениедля дома 192 м2 в Дании Отопление Нагрев воды Солнечная панель Солнечный коллектор Затраты первичной энергии (Factor 2.5)
кВт*ч / м2 за год для внутренней температуры 20 °С
Стандартный дом с низким энергопотреблением 13.2 16.0 0 0 29.0
Водяная система заменена на электрическую 16.5 16.0 0 0 87.7
Добавлена солнечная энергосистема мощностью 7,2 кВт 16.5 16.0 27.3 0 19.4
Добавлена солнечная тепловая установка площадью 4.9 м2 16.5 16.2 27.3 10.4 -5.0
кВт*ч / м2 за 365 дней для внутренней температуры 22 С
При температуре в помещении 22°C 21.5 16.2 27.3 10.4 7.5
 



архів новин компанії ...

Тепла підлога

Ефективний обігрів будинку. офісу, цеху, спортзалу, даху тощо

DEVIreg Touch

Смартрегулятор з сенсорним дисплеєм та інтелектуальним таймером

Система Devilink

Безпровідні інтелектуальні системи Devilink для управління розумним будинком.

Знак якості

Знак ВІДМІННО у дослідженні 5 найбільш популярних марок теплої підлоги в Україні

Регулятори Warmup в наявності!

30.11.2022


Відтепер у продажінові британські регулятори Warmup!
DEVI Electric Heating - 80 років!

10.08.2022


До ювілею DEVI пропонуємо спеціальну ціну на їх продукцію: нагрівльні кабелі та терморегулятори - 25% нагрівальні мати - 30%
Тепла весна від Енерго Стандарт!

10.03.2021


Теплі знижки на електричну теплу підлогу.
Радіаторний терморегулятор Danfoss Link™ Connect знову у продажу!

07.07.2020


Радіаторний терморегулятор 014G0002 для роботи в системі Danfoss Link знову можна придбати!

архів новин компанії ...